LUCKY DRAW RM 100

ohh aku memang mate duitan pon ;p klik banner untuk terjah blog penganjur  >_<


1. WAJIB ade akaun FB, then klik LIKE fanpage Sweet Bonda kat bawah ni(sy akn cek if xlike otometik nama anda xde dlm list ok?) 


2. Klik LIKE > picca ini < & klik LIKE > picca ini <(sy akn cek if xlike otometik nama anda xde dlm list ok?)

 3. Tinggalkan NAMA FB anda kat kotak komen (kat atas nun)cth NAMA FB (nickname anda gune dlm FB) : Saya Budak Comel xperlu letak link FB yg ini https://www.facebook.com/sayabudakcomel coz NAMA FB anda adalah NO. CABUTAN BERTUAH anda 

4. DONE!!! hehe, kan simple? da dpt 1 no. LUCKY DRAWtp kalo sesape buat syarat no1 hingga 4 + no. 5, die akn dpt 2 no. LUCKY DRAW :) 

 5. Buat entry dalam blog, tajuk: "LUCKY DRAW RM100"~Letak gambo duit RM 100 kat bwh ni sbg banner dlm entry,nk ltak kat sidebar pon sgt bagus :) tp xde paksaan ok?

p/s : dah like fanpage, dah like gambar, dah jadi follower jugak. semoga aku bertuah . amin >_<

'First Giveaway by OhhAien

Wajib, harus, mesti follow blog aien. Taknak follow? Penyertaan dibatalkan :)
Follow, like blog dgn fanpage sponser. *tolong jujur.
Buad satu entry bertajuk 'First Giveaway by OhhAien' dan tempek banner dekat atas tu dalam blog korang.
Linkkan entry korang dekat ruangan komen. *please note, Link entry, bukan link blog.
Last sekali, tag 3 orang rakan dan pastikan mereka tahu.

Para sponser:


2 pasang lens

Lovebag Lovebag
Baucher RM30
Header, cursor, gif image (2 winner)
3 header

Nur Syahirah
3 cursor
Eddie Liddie
15 header

Sukesuke Dibo
3 header

Shamimie Johari
Edit blog + header (3)
Nur Zetty
2 header

Irdina Fatini
edit washed denim template (2)

Alya Najwa | Alya Najwa
3 Classic Template

Saya Boo
2 Blogskins

Lea Athira
Topup RM20, RM30

Nissa Sayakinie
Topup RM10

3 cursor

baucher untuk 20 orang 



kalau penyertaan lebih daripada 50, hadiah akan ditambah :D List sponser akan diupdate dari semasa ke semasa k. Pemenang GA nih akan dipilih oleh random.org:D Tarikh tamat akan diberitahu kemudian. Banyak lagi massa. JOINLAH!

RM150 Cash | Give Away From lidarahim.com

nak duit $_$ ok mata duitan nya gua waahaha

a Little Room of Lida Rahim

Hadiah Utama : 1 orang x RM50.00 tunai
Hadiah Kedua : 2 orang x RM30.00 tunai
Hadiah Ketiga : 2 orang x RM20.00 tunai
Hadiah Saguhati x 10 orang

MissSha & DiffusionAnez Shoppe 1st GIVEAWAY


1. Anda merupakan blogger daripada Malaysia.
2. Mesti follow blog Miss Sha ->http://realitylifeofhuman.blogspot.com/3. Wajib 'LIKE' pagehttp://www.facebook.com/difussionanezshoppe ( Tajaan hadiah).
4. Letak banner kat atas ni dekat dalam entry pasal giveaway ni.
5. Buat entry khas pasal GIVEAWAY ni ( tajuk : MissSha & DiffusionAnez Shoppe 1ST GIVEWAY!)
6. Untuk join GIVEAWAY ni, sila tinggalkan link anda di kotak komen entry ini.

*Sekira nya salah satu daripada syarat-syarat anda tidak patuhi, dengan serta merta anda tidak layak untuk menyertai GIVEAWAY ni. Pantauan akan dijalankan dari semasa ke semasa. ^^

1st GIVEAWAY from TELEKUNGNAJWA

 owhhh aku mahu menang telekung itu T^T
1. Letak tajuk entri seperti di atas (Jom Join 1st GIVEAWAY from Telekungnajwa)
2. Follow blog Telekungnajwa (CLICK HERE)3. LIKE dan SHARE (to public) fanpage kami dan berikan serba sedikit komen/promosi/cadangan mengenai Telekungnajwa. (CLICK HERE)4. Tag kepada 3 orang rakan.

Mudahkan? Jadi tunggu apa lagi, Jom Join 1st GIVEAWAY from Telekungnajwa! Hadiah yg menanti adalah:-

1st prize: Telekung Q2 bernilai RM 80 ( mengikut size muka anda)



2nd prize: Telekung Travel Satin bernilai RM 29 -kaler mengikut stock yg ada eh..



3rd prize: Kain batik solat Cap Padimas bernilai RM 17
                 : http://skascyhazindie.blogspot.com/

Giveaway 1st Anniversary Blog Eyryn


10 APRIL sehingga 10 MEI 

Terbuka kepada warganegara Malaysia.
Wajib mempunyai blog
Terbuka kepada lelaki dan perempuan
Follow blog Eyryn SINI dan blog Sis Eika SINI (WAJIB)
Like Fanpage Eyryn SINI dan Fanpage Sis Eika SINI (WAJIB)

Letak Senarai Para Sponsorship Dalam Entry Korang

GA Lelaki Kacak RM100

"lelaki kacak","lelaki-kacak"

kenapa aku join ga ni? sebab aku memang suka lelaki kacak, sekacak penganjur ga ni. wahahahah. aku tak kacak kerana aku perempuan, what the =-=' wahai si kacak kasi si cantik ni menang ok XD


GIVEAWAY 'GLOWZ' BY DIARIMASS


Syarat penyertaannya mudah dan senang serta free...x kena bayar sesen pun..huhu...

1. buat satu entry bertajuk SEGMEN:GIVEAWAY 'GLOWZ' BY DIARIMASS
2. letak banner segmen berserta link di blog memasing
3. pastu letak link entry tersebut di ruangan komen sini.
4. kalau sudi dan berkenan...follow blog saya nih :p dan saya juga akan follow korang juga.
5. tarikh tutup sampai 30 april 2012.
6. paling sikit pun nak dalam 15 orang join..barulah best skit nak pilih pemenang :)

jom join, lepas ni leh glow2 muka tuh XD

1st giveaway by syakilla syed alwi


Syarat-syaratnye :

1) WAJIB follow blog killa
2) WAJIB like page killa. KLIK SINI
3) WAJIB follow twitter killa. KLIK SINI . Tp tak semua org ade twitter kan? takde, xpyh follow :)
4) Buatkan satu entry mengenai G.A ney, letakkan banner killa yang cantik tu. ecehh*
5) Letakkan link entry korang dekat comment G.A ney. shoutbox x akan dilayan ! okay :)
6) Tag 3 orang rakan dan INFORMKAN bahawa mereka ditag. Jangan lupa !


UNTUK SENARAI HADIAH ⇨ KLIK SINI


Tutorial Disable Open Page Source


malam ni aku buat tutorial macam mane nak disable semua keyboard shortcut function, so xde sesiapa yang boleh copycat, copypaste bagai korang punya blog. untuk pengCOPY tegar, dont ever take anything from here, atleast it stated as a freebies.

Tumblr_m28bjnlra01qbih6so1_500_large

Classic Template

      pergi pada Dashboard -> Template


     tekan CTRL + F dan cari kod kat bawah ni :

<html>
   
  dah jumpa, copy dan pastekan kod kat bawah ni SELEPAS <html> tadi

<body oncontextmenu='return false;' onkeydown='return false;'>

     Preview dan Save.


Denim Template / Template Designer

     pergi pada Dashboard ->Design ->Edit Html -> Tick Expand Widget


     tekan CTRL +F dan cari kod kat bawah ni

<body>

     dah jumpa, copy dan pastekan kod kat bawah ni SELEPAS <body> tadi

<body oncontextmenu='return false;' onkeydown='return false;'>

    Preview dan Save. tak payah nak COPY sangat lah kan~ huuu

FREEBIES CURSOR TROLL FACE



http://i65.photobucket.com/albums/h225/van21691/free-themes/cursor/people/f58a8a1c.png

http://i65.photobucket.com/albums/h225/van21691/free-themes/cursor/people/lolmeme.png
FFFFFUUUUUUUU  - Rage Face Comics
http://cur.cursors-4u.net/smilies/images3/smi220.png
Are You Kidding Me  - Rage Face Comics
http://cur.cursors-4u.net/smilies/images3/smi219.png
Not Okay  - Rage Face Comics
http://cur.cursors-4u.net/smilies/images3/smi218.png
Forever Alone Happy  - Rage Face Comics
http://cur.cursors-4u.net/smilies/images3/smi216.png
Girl Happy  - Rage Face Comics
http://cur.cursors-4u.net/smilies/images3/smi215.png
Epic Win  - Rage Face Comics
http://cur.cursors-4u.net/smilies/images3/smi213.png
Trololol  - Rage Face Comics
http://cur.cursors-4u.net/smilies/images3/smi212.png
Trollface / Problem? / Coolface  - Rage Face Comics
http://cur.cursors-4u.net/smilies/images3/smi211.png
LOL - Rage Face Comics
http://cur.cursors-4u.net/smilies/images3/smi210.png
Me Gusta - Rage Face Comics
http://cur.cursors-4u.net/smilies/images3/smi209.png
Forever Alone - Rage Face Comics
http://cur.cursors-4u.net/smilies/images3/smi206.png



http://i65.photobucket.com/albums/h225/van21691/free-themes/cursor/building/eiffel_b.png

http://free-themes.info/cursor/word/vas.png


RE FREEBIES is not allowed here 

Tutorial Disable Right Click Blogskin


tutorial pada hari ni adalah Disable Right Click untuk pengguna blogskin sahaja, template designer leh usha tutorial list aku.


 pergi pada Dashboard -> Template -> tick expand widget

 tekan CTRL + F dan cari kod kat bawah ni : 

<head>

 kalau dah jumpa, copy dan pastekan kod kat bawah ni  SELEPAS kod  <head>  tadi  :

<script language=JavaScript>
<!--//Disable right mouse click Script
//By Dynamicdrive (renigade@nsimail.com)//For full source code, visit http://www.dynamicdrive.comvar message="";
///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){return false;}}
function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){return false;}}}
if (document.layers){document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;}
else if (document.all&&!document.getElementById){document.onmousedown=clickIE4;}
document.oncontextmenu=new Function("return false")// -->
</script>

 preview dan save